Te-ai plictisit de viața bine organizată? Dacă monotonia începe să se strecoare în viața de zi cu zi, este timpul pentru un hobby care îți permite să petreci timp în natură și să îți îmbunătățești capacitatea de concentrare și gândire strategică. 

Este vorba despre jocurile din ce în ce mai populare Airsoft Gun. Este un joc de luptă cu elemente de supraviețuire, eliberând puterea adrenalinei și a endorfinelor

O atracție suplimentară este un aranjament foarte realist și scenariul jocului în sine. Este o ofertă pentru oricine este însetat de provocări extreme și are apetit pentru impresii de neuitat. Despre ce sunt mai exact competițiile de airsoft?

Replici airsoft și echipamente militare, adică elementele de bază ale airsoftului

Dacă îți amintești jocurile din copilărie, când te simțeai ca un soldat în tranșee sau ți-ai împușcat prietenii din spatele porții din curte, s-ar putea să fii tentat să spui că primele tale exerciții de airsoft au avut loc cu mult timp în urmă. 

Diferența este că airsoft nu este un joc pentru copii. Ai de-a face aici cu reguli specifice privind alegerea tacticii, scenariul cursului de acțiune, depășirea zonelor greu accesibile și tragerea cu arme. 

Deși muniția este asemănătoare cu cea de demult, replicile ASG nu seamănă cu vechiul model de pe piață. Acestea sunt puști, pistoale și revolvere reproduse perfect, datorită cărora te poți simți ca un adevărat soldat. 

Asemănarea este atât de mare încât pentru o persoană care nu este implicată profesional în acest tip de jocuri, totul poate părea de groază. 

Îmbrăcămintea și echipamentul sunt de obicei echipamente militare originale, ale căror elemente individuale sunt selectate în funcție de locul în care urmează să se desfășoare acțiunea și pot fi achiziționate dintr-un magazin airsoft București.

 În cazul expedițiilor în aer liber, acestea sunt de obicei uniforme de camuflaj, căști, botine militare, precum și rucsacuri în care poți ascunde toate gadgeturile și alimentele necesare supraviețuirii. Jucătorii airsoft sunt echipați obligatoriu și cu accesorii care asigură deplină siguranță în timpul expedițiilor „de război”.

Tipuri de jocuri

Pasionații acestei forme de divertisment, înarmați cu replici airsoft ale armelor, au de ales între mai multe forme de joc. Cele mai populare dintre ele sunt:

  • Death match – un shooter clasic caracterizat printr-o dinamică ridicată a jocului. Constă în atingerea individuală sau în echipă a țintei, de exemplu, cât mai mulți adversari loviți sau capturarea steagului.
  • Life Action Role Playing (LARP) – este un joc bazat pe o poveste extinsă, în care filmarea cu replici ASG nu este de o importanță capitală. Pe de altă parte, cheia este să stabilești corect scenariul, să adaptezi hainele la realitatea creată și să folosești abilitățile strategice și de negociere.
  • Simulare militară (MilSim) – cel mai avansat joc, care durează adesea peste o zi. Ca și în scenariile LARP, trebuie să demonstrezi abilități tactice extraordinare, dar și planificare logistică adecvată și abilități pentru a „supraviețui” în condiții foarte dificile (semănând cu un adevărat câmp de luptă). Cunoștințele despre diplomație și politică vor fi, de asemenea, utile.
  • Close Quarters Battle (CQB) – are loc în clădiri care simulează, de exemplu, lupta împotriva teroriștilor. Bilele sunt trase de la distanță apropiată, așa că este deosebit de important să îți protejezi corect ochii.
  • Speedsoft – realismul jocului trece aici pe fundal, pentru că cel mai important lucru este să alegi o replică și bile airsoft  pe placul tău. Se trag focuri tot timpul, așa că starea bună, agilitatea și luarea rapidă a deciziilor sunt de o importanță fundamentală aici.

Indiferent de strategia adoptată și de alegerea scenariului, cuceririle de război și posibilitatea de a trage cu replici de arme de la ASG îi vor satisface chiar și pe cei mai pretențioși aventurieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *