Fie ca vorbim despre o etajera murala, fie ca vorbim despre o etajera cu picioare, etajera este o piesa de mobilier extrem de practica pentru cei sau cele care sunt in cautare de un plus de organizare sau de ordine in casa.
Etajerele sunt deci piesele de mobilier pe care putem pune aproape orice- carti, jucarii, obiecte preferate de decor, rame foto si multe altele.
Din lemn, alama, metal sau chiar din sticla, o etajera depozitare este cea care te va ajuta sa mentii ordinea in casa sau sa pui la vedere cele mai frumoase obiecte de decor.
Chiar daca o etajera este inainte de toate o piesa de mobilier destinata organizarii sau depozitarii, in ultima vreme, unele marci au facut din ea un obiect de decor special, foarte frumos.
Modelele clasice de etajera de colt sunt cele mai populare. Dar cele cu mai multe etaje precum etajera Ikea incep sa se impuna si ele drept un veritabil must have de la tine din casa.
Iar modelele de etajere cu linii mai putin conventionale, mai rotunjite sau complet destructurate se aventureaza si ele in casa pentru cele mai moderne si mai design solutii de decor sau de depozitare.
Care sunt insa criteriile de care sa tii cont in alegerea unei etajere?
Pentru a determina ce tip de etajera se potriveste unei anumite incaperi specifice, se recomanda sa te bazezi pe materialul, forma si culoarea sa.
Astfel ca:
• Un model de fier forjat sau din lemn patinat reprezinta o alegere clasica pentru un living clasic. O etajera dedeman poate sa fie in acest caz o alegere foarte potrivita.
• O etajera cu forme geometrice cu fixare invizibila se potriveste unui birou mai modern.
De altfel, forma etajerei poate determina si ce va contine aceasta. Astfel ca, poti alege o etajera hol colt care se potriveste cel mai bine pentru a pune cartile pe ea. Iar o etajera murala mai plata este perfecta pentru poze sau bibelouri.
Sa nu uitam nici de etajera baie, care se poate pune deasupra masinii de spalat pentru a avea toate lucurile de care ai nevoie la indemana.
Cum aleg etajera in functie de incaperea din casa?
Pentru a alege etajera potrivita, trebuie sa tii cont si de constrangerile impuse de incapere, de spatiul disponibil sau de frecventa de utilizare a lucrurilor de pe etajera.
Daca ai nevoie de o etajera pentru baie, este foarte important ca aceasta sa fie rezistenta la umiditate. Cele care se pot fixa pe pereti la inaltime se pot folosi la un birou sau la un living mai aglomerat.
Materialele se pot alege si in functie de stilul casei sau de stilul pe care il preferi.
Iata cateva exemple care sa te inspire:
• lemnul – lemnul masiv mai ales se potriveste cel mai bine unui interior mai rustic.
• sticla – Daca ai un living cu un colt de luat masa sau cu un bar, poti alege etajera din sticla pentru a pune pe ea sticlele sau paharele. Etajera din sticla este alegerea perfecta si pentru baie.
• metalul – Este alegerea ideala pentru incaperile cu un decor mai contemporan sau pentru birouri. Dar, o etajera depozitare din metal se poate folosi si pentru un garaj, pentru o pivnita sau un atelier. Metalul este cea mai buna alegere pentru un decor in stil industrial.
• plasticul – Plasticul prezinta marele avantaj de a fi foarte usor de intretinut. Si are o multime de nuante din care poti alege. Un astfel de etajera merge de minune cu un stil vintage, arty sau pop. Se poate folosi si in camera copiilor.
Felicitari autorului pentru munca depusa in realizarea acestui articol. Este evident ca s-a implicat cu adevarat in cercetarea subiectului si a adus o contributie importanta domeniului.
Am gasit acest articol foarte util si relevant pentru ceea ce cautam. Este bine structurat si usor de urmarit, iar informatiile oferite sunt valoroase si bine documentate.
Ma bucur ca am dat peste acest articol pentru ca mi-a deschis noi perspective asupra temei discutate. Sunt impresionat de profunzimea analizei si de argumentele prezentate.
Articolul este foarte interesant si informativ. Am aflat multe lucruri noi despre subiectul abordat. Autorul a reusit sa explice intr-un mod clar si concis conceptele prezentate.