Covorul constituie un element de decor de baza in orice locuinta, necesitand o selectie atenta.

Alegerea sa nu ar trebui sa se limiteze doar la criteriile estetice, precum culoarea si designul, ci ar trebui sa tina cont si de materialul din care este confectionat, precum si de functionalitatea sa.

Cand decizi sa cumperi un covor, ar trebui sa iei in considerare materialul, intretinerea, dimensiunea, si cum acesta se potriveste cu stilul camerei respective. Iata ce ar trebui sa ai in vedere cand alegi covorul ideal.

Selectarea Materialului Potrivit pentru Covorul Tau

Materialul din care este confectionat covorul constituie unul dintre cele mai esentiale aspecte de care trebuie sa tii cont, deoarece acesta influenteaza nu doar designul, dar si intretinerea produsului.

Astfel, poti opta pentru covoare din bumbac pentru aproape orice camera din casa, datorita faptului ca sunt foarte usor de intretinut si pot fi spalate cu usurinta.

In schimb, covoarele din vascoza sunt mai dificil de intretinut, nu sunt rezistente la trafic intens, de aceea nu sunt recomandate pe holuri sau in bucatarie.

Covoarele din lana sunt ideale pentru zilele de iarna, oferind un plus de confort termic in fata semineului. Covorul din fibre naturale, cum ar fi bambusul, sunt potrivite pentru spatii cu trafic mare, datorita rezistentei lor la murdarie si uzura.

Covorul pufos este o alegere buna pentru dormitor sau sufragerie, dar nu este recomandat pentru holuri, bucatarie sau baie, din cauza ca mizeria se acumuleaza mai usor in aceste zone si sunt mai greu de intretinut.

Selectarea Dimensiunii Potrivite a Covorului In Functie de Incapere

Inainte de a alege un covor, este esential sa iei in considerare dimensiunea camerei, respectiv a suprafetei pe care doresti sa o acoperi.

Regula conform careia un covor nu ar trebui sa depaseasca o treime din suprafata camerei nu mai este la moda, deci trebuie sa analizezi spatiul disponibil si modelul covorului pentru a vedea care optiune avantajeaza cel mai bine spatiul respectiv.

Covorul modern acopera, de obicei, intreaga camera, in stilul mochetelor traditionale, care revin in tendinte.

Culorile si Modelul Covorului

Culorile si modelul covorului ar trebui sa se potriveasca cu restul designului camerei. Daca camera este decorata intr-un stil simplu sau minimalist, un covor cu un model complex sau culori vii poate adauga un plus de personalitate.

Pe de alta parte, daca camera este deja plina de modele si culori, un covor neutru sau cu un model simplu poate ajuta la echilibrarea aspectului general al camerei.

Intretinerea Covorului

Intretinerea este un alt aspect important de luat in considerare atunci cand alegi un covor. Unele covoare pot fi curatate usor si pot fi chiar spalate in masina, in timp ce altele necesita curatare profesionala.

Este important sa cunosti nivelul de intretinere necesar inainte de a face o achizitie.

Alegerea Covorului in Functie de Tipul de Camera

Covorul trebuie sa fie adaptat si in functie de tipul de camera. De exemplu, intr-o camera de zi, poate fi preferabil un covor moale si confortabil, care incurajeaza relaxarea.

Intr-o bucatarie, un covor rezistent la pete poate fi o alegere mai buna. Intr-un birou, un covor cu un design profesional si rezistent la uzura poate fi o optiune excelenta.

{{clean3}}