Digitalizarea si prezenta mai mare a dispozitivelor precum smartphone-urile si tabletele ar fi putut reduce importanta imprimarii la domiciliu, dar exista inca multi dintre noi care folosim corect imprimantele.

Dincolo de nisa profesionala si de afaceri, oferta de imprimante pentru acasa este foarte variata in ceea ce priveste performanta si costul. Pe care sa o alegi? Poti opta pentru imprimante clasice sau pentru imprimante 3D.

Alegerea celei mai bune imprimante pentru acasa

Desi multi dintre noi suntem luati pe sus oferta – si exista modele cu adevarat accesibile care ne fac sa ne gandim daca merita sa reinnoim imprimanta sau sa cumparam consumabilele – factorii cheie atunci cand alegem o imprimanta sunt tehnologia de imprimare pe care o folosesc, viteza de imprimare, functiile suplimentare sau costul pe pagina.

Cu toate acestea, factori precum conectivitatea sau dimensiunea pe care o avem sunt, de asemenea, importanti. Aceste detalii sunt valabile inclusiv pentru o imprimanta 3D profesionala.

Tehnologia de imprimare

Tehnologia de imprimare este decisiva la nivelul costurilor, atat la imprimare, cat si la achizitionarea perifericului in cauza. Atat de mult incat, conform calculelor noastre, in aceste vremuri cumpararea unui litru de cerneala de imprimanta va costa mai mult decat un litru de parfum de lux.

Jetul de cerneala este cea mai populara tehnologie din acest sector, desi laserul castiga teren. Preturile acestor imprimante in cele mai simple versiuni ale lor sunt de obicei destul de ieftine, permitandu-ne nu numai sa imprimam color, ci si sa accesam modele care scaneaza sau fotocopie.

Aici ne vom uita la cartusele incluse, capacitatea si pretul lor. De asemenea, merita sa ne uitam daca exista consumabile compatibile care fac investitia adaugata.

Aveti grija, deoarece cu acest tip de imprimanta este important sa luati in considerare cat de mult imprimam: daca o vom folosi intens, costul pe pagina va fi mai mare decat in cazul altor tehnologii.

Citeste continuarea aici: Imprimanta si nevoia de a avea una acasa

{{clean}}

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *